search

Ouder wordende katten hebben voldoende beweging nodig om gezond te blijven. Aangezien het vooral de bedoeling is je kat in beweging te houden, is het vaak aangewezen speelgoed te gebruiken, vooral dan speelgoedhengels of kleine voorwerpen waar je kat achteraan kan rennen. Als je dergelijk speelgoed niet hebt, gebruik dan alledaagse voorwerpen die je in huis vindt, zoals garen of inpaklint of zelfs de ring rond het deksel van een melkkan. Houd wel steeds een oogje in het zeil om zeker te zijn dat ze niet verstrikt raken in garen of wol, want dat houdt een gevaar op verstikking in. Laat de kat bij dergelijke spelletjes nooit alleen en berg het speelgoed nadien steeds goed op. Gooi speelgoed dat versleten is of dat stukjes verliest die ingeslikt kunnen worden, beter in de vuilnisbak.

Spelletjes en activiteiten voor senior katten

Hier zijn een paar ideeën voor activiteiten of speeltjes die je zelf thuis kunt maken:

  • Laat een grote papieren zak rondslingeren voor je kat. Ze kan er zich urenlang mee bezighouden.
  • Speel met de wasmand. Laat je kat er inspringen. Stop een stuk speelgoed door de gaten aan de zijkant en je kunt meteen spelen.
  • Speel verstoppertje. Verstop je en laat je kat zoeken. Je zult verbaasd zijn hoe snel ze het spelletje doorhebben en op hun beurt wegrennen om zich te gaan verstoppen.

Waarom geen extra stimulans?

Als deze activiteiten je kat niet echt aanspreken, probeer ze dan te motiveren met gezonde snacks of kattenkruid

  • Vul een plastic fles met droog kattenvoer. Haal de dop van de fles of maak een gat in de zijkant zodat er brokken uitvallen terwijl de kat ermee speelt.
  • Stop droog kattenvoer in een papieren zak en rol het uiteinde losjes dicht.
  • Verstop kattenvoer in een lege rol keukenpapier.
  • Leg wat brokken onder een lege wasmand.
  • Verstop wat brokken in verfrommeld papier.

Als je beslist je kat met eten te motiveren, vergeet dan niet ze wat minder te geven tijdens de gewone maaltijden. NUTROTM Senior Kattenvoer, bevat hoogwaardige ingrediënten die speciaal werden ontwikkeld om je binnenshuis levende kat evenwichtig én lekker eten te geven. Volg de voedingsrichtlijnen op de verpakking. Zo zal je senior kat zich fit blijven voelen én het juiste gewicht houden om gezond te blijven.

Cookie-Instellingen