Zoek

Wat zoek je precies?

in de keuze van voeding telt de grootte van het ras mee

Kleine en grote rassen hebben elk hun eigen behoeften en dus ook elk hun eigen voeding. Ontdek hier wat op maat gemaakte voeding voor elke soort hond voor jouw hond kan betekenen.

IN DE KEUZE VAN VOEDING TELT DE GROOTTE VAN HET RAS MEE

Minihonden en kleine honden

Evenwichtige voeding voor elke fase van het leven

Pups van minirassen en kleine rassen groeien bijzonder snel en zijn fysiek volwassen rond hun achtste levensmaand. Dit is een stuk sneller dan bij grote rassen, die vaak pas na 18 maanden volgroeid zijn.

De gemiddelde levensverwachting voor kleine hondenrassen is zo’n 7 jaar meer dan voor grotere rassen. Doordat ze langer leven, kennen deze honden een langere periode als volwassen hond en als senior. Een aangepast dieet voor elke levensfase (puppy, volwassen hond en senior) is dan ook aangewezen om gezond te blijven. Kleinere honden hebben nood aan voldoende eiwitten en vetstoffen omwille van hun hoge energiebehoefte en snelle stofwisseling. Al onze NUTRO-recepten voor kleine honden bevatten dan ook de ideale hoeveelheden.

Antioxidanten

Zorg ervoor dat minihonden en kleine honden voer krijgen met vitamine E, vitamine C en taurine, die de cellen beschermen tegen schade door veroudering en milieufactoren en die bijdragen tot een gezond immuunsysteem.

Heerlijke smaak

Het Waltham Centrum voor Dierenvoeding heeft uitgezocht welke grootte en vorm, welk vochtgehalte en welke voedingswaarde ideaal zijn voor hondenbrokken voor kleinere rassen. Onderzoek heeft aangetoond dat kleinere rassen vaker een maaltijd weigeren en minder systematisch elke dag dezelfde hoeveelheid eten. Daardoor zijn baasjes vaak geneigd hen allerlei lekkers te geven zoals tafelrestjes, waardoor de kans groter wordt dat ze onevenwichtig gaan eten of kieskeurig of te zwaar gaan worden. Onze hoogwaardige ingrediënten – met voorop kip – versterken de smaak van onze droge hondenbrokken. Daardoor kunnen kleinere honden meer genieten van de lekkere smaak en tegelijk toch de nodige voedingsstoffen binnenkrijgen.

Speciaal gemaakt voor gezonde tanden

Doordat ze een kleinere, volle bek hebben, krijgen de kleinste hondensoorten vaker af te rekenen met tandproblemen. Ongeveer 53% van alle kleine rassen of minirassen tussen 8 en 15 jaar oud hebben last van tandsteen en zo’n 18% krijgt te maken met tandvleesontsteking.* Onze unieke brokken helpen de tanden echter op natuurlijk wijze te reinigen en verminderen op die manier de vorming van tandsteen.

Omega 6-vetzuren en zink

Kleine honden hebben vaak af te rekenen met ongezonde huid en een matte vacht als gevolg van het vele toiletteren en de droge lucht van binnenhuisverwarming en koeling. Het Waltham Centrum voor Dierenvoeding heeft aangetoond dat de combinatie van een Omega 6-vetzuur (linolzuur) en zink honden een glanzendere vacht geeft en hun vochtbarrière verbetert.

Grote rassen

Evenwichtige voeding voor elke levensfase

Net zoals bij kleine honden veranderen de voedingsbehoeften van grote honden ook met de leeftijd. Daarom is het ook van belang bij het voeren van grote honden rekening te houden met hun leeftijd. Puppy’s van grotere rassen zijn pas op latere leeftijd volgroeid en hun groei moet nauwgezet gevolgd worden om afwijkingen te voorkomen.

Doordat ze zo snel groeien, moeten jonge honden van grote rassen tussen hun 6 maanden en 2 jaar speciaal uitgebalanceerd groeivoer krijgen, weliswaar zonder overtollige calorieën.

De juiste hoeveelheden eiwitten en vetten zorgen voor evenwichtige groei bij puppy’s en een gezond, stabiel gewicht bij volwassen honden. Kwaliteitsvolle eiwitten uit natuurlijke bestanddelen helpen voor de opbouw van spiermassa en een gezonde spijsvertering. Doelgerichte voeding met de juiste hoeveelheden calcium en fosfor zorgen bij puppy’s van grote rassen bovendien voor sterke en gezonde botten

Gewrichten

Er dient bij grote honden ook speciale aandacht besteed te worden aan de gewrichten, die meer gewicht en dus ook meer druk te verduren krijgen. Glucosamine, chondroïtine en Omega 3-vetzuren uit natuurlijke bestanddelen, maar ook de antioxidanten vitamine E, zink en mangaan dragen allemaal bij tot gezond kraakbeen en bindweefsel.

Spijsvertering

Vergeleken bij kleine honden hebben grotere honden ook een grotere darmdoorlaatbaarheid en een snellere darmtransit. Dit leidt tot een hoger vochtgehalte in de ontlasting en daardoor ook dunnere ontlasting. De juiste hoeveelheid vezels is bij grote honden van belang voor een gezonde spijsvertering en ontlasting. Daarnaast beperken licht verteerbare eiwitten zoals kip de hoeveelheid onverteerde eiwitten die in de dikke darm terechtkomen.

Probeer ons NUTRO™® hondenvoer voor grote rassen. Dit hondenvoer is speciaal samengesteld voor grote hondenrassen en bevat de optimale balans tussen vetstoffen en eiwitten.

 

Bronnen:

The Waltham Centre for Pet Nutrition
* Data on file at The NUTRO™ Company, 2011

Selecteer een retailer

Nutro brand imagery