Zoek

Wat zoek je precies?

de voedingsstoffen die je hond dagelijks nodig heeft

Net zoals mensen is het belangrijk dat honden voeding krijgen met de juiste balans tussen eiwitten, koolhydraten, vetten, water, vitaminen en mineralen om zich goed te voelen en gezond te blijven. Gelukkig levert NUTRO™®-hondenvoeding alles wat je hond nodig heeft. Ontdek hier meer over de voedingsstoffen die je hond nodig heeft om in topvorm te blijven.

DE VOEDINGSSTOFFEN DIE JE HOND DAGELIJKS NODIG HEEFT

Eiwitten

Eiwitten zijn een essentiële voedingsstof die op celniveau bijdraagt aan de basisfuncties van het lichaam. Ze helpen onder meer bij de aanmaak van nieuwe cellen, produceren antistoffen, ondersteunen het afweersysteem en dragen bij aan sterkere spieren.

Eiwitten bestaan uit aminozuren. Net zoals bij mensen zijn ook voor honden sommige van deze aminozuren van essentieel belang. Alles bij elkaar zijn er 22 aminozuren, waarvan sommige door de hond zelf aangemaakt worden en andere uit voedsel gehaald worden. NUTRO™®-hondenvoeding levert alle essentiële aminozuren die je hond nodig heeft om gezond te blijven. De hoogwaardige eiwitten dragen bij aan sterkere spieren en een gezonde stofwisseling. De hond is gek op de smaak en het baasje is blij met een gezonde hond.

Koolhydraten

Koolhydraten zijn onmisbaar voor een breed scala aan functies in het lichaam van je hond. Ze zorgen voor de energievoorziening en leveren ook de nodige vezels voor een gezonde spijsvertering. De zetmelen in de koolhydraten worden omgezet in glucose, waaruit heel wat lichaamscellen hun energie putten.

Er bestaan enkelvoudige en complexe koolhydraten. Het lichaam van je hond kan de enkelvoudige koolhydraten gemakkelijk afbreken, maar de complexe koolhydraten moeten verder afgebroken worden, voordat ze nuttig kunnen zijn. Complexe koolhydraten zorgen ook voor vezels, die noodzakelijk zijn voor een goede spijsvertering. De recepten van NUTRO™®-hondenvoeding bevatten verschillende soorten koolhydraten.

Vetten

Vetten zijn van belang voor de huid van je hond. Essentiële vetzuren kunnen voorkomen dat zijn vacht dof wordt en zijn huid gaat uitdrogen. Omega 6 en Omega 3 zijn essentiële vetzuren die onder meer in zonnebloemolie te vinden zijn. NUTRO™®-hondenvoeding zorgt voor voldoende aanvoer van essentiële vetzuren en bevat ze dan ook allebei.

Vitaminen en mineralen

Net zoals bij mensen vervullen vitaminen en mineralen tal van functies in het lichaam. De antioxidanten vitamine C en E bijvoorbeeld zijn van belang voor het afweersysteem en de vetverbanding.

Er zijn verschillende soorten vitamines B en ze spelen elk hun eigen belangrijke rol in het lichaam van je hond. Biotine, riboflavine en niacine helpen bij het synthetiseren van glucose, ze dragen bij tot een gezonde huid en vacht en beschermen ook de huid. Het mineraal zink verbetert de vochtregeling van de huid en draagt bij tot de celdeling.

Water

Zowel bij mensen als bij honden bestaat het lichaam voor het grootste deel uit water. Zonder water kan het lichaam niet functioneren zoals het hoort. Water verspreidt immers voedingsstoffen, het helpt bij de spijsvertering, houdt de lichaamstemperatuur op peil, smeert de gewrichten…

Het is erg belangrijk je hond elke dag vers water te geven. Meestal drinken honden spontaan genoeg om voldoende vocht binnen te krijgen, maar soms raakt een hond uitgedroogd bij ziekte of overmatige inspanning. Als je denkt dat je hond lijdt aan uitdroging, ga dan zo snel mogelijk naar de dierenarts.

Selecteer een retailer

Nutro brand imagery