Zoek

Wat zoek je precies?

checklist: met de hond op reis

Met de hond op reis gaan is een uitdaging op zich en vergt de nodige planning. Als je de onderstaande checklist volgt, dan kun je zorgeloos vertrekken en met zijn allen genieten van een leuke en veilige reis.

CHECKLIST: MET DE HOND OP REIS
  • Voeding. Het is belangrijk de eetgewoonten van je hond niet te verstoren wanneer je op reis gaat, want het kan heel wat darmstoornissen opleveren. Als je hond eten uit blik krijgt, koop dan eventueel kleinere blikjes als het moeilijk is restanten koel te bewaren. Ook inklapbare drink- en eetbakjes kunnen handig zijn als je niet te veel mee wil nemen.
  • Reistas. Als je met het vliegtuig reist, dan heb je heel waarschijnlijk een gesloten reistas met specifieke afmetingen nodig waar de hond de hele vlucht in moet blijven. Vraag dit op voorhand na bij de luchtvaartmaatschappij. Je hebt een grotere keuze aan reistassen als je de hond mee in de auto neemt, maar vergeet niet dat autoharnassen voor honden veiliger zijn dan tassen. Er zijn heel wat van die autoharnassen verkrijgbaar in de handel.
  • Halsband en leiband. Zorg ervoor dat je contactgegevens op de halsband van je hond vermeld staan, voor als je elkaar zou kwijtraken. Vergeet ook de poepzakjes niet voor tijdens het wandelen.
  • Microchip. In sommige landen (waaronder het VK) ben je wettelijk verplicht je hond te laten voorzien van een microchip.
  • Documenten. Sommige hotels en luchtvaartmaatschappijen vragen je aan te tonen dat je hond voldoende gevaccineerd en gezond is. Het is ook handig een foto van je hond mee te nemen, mocht je elkaar ooit kwijtraken. Voor wie mee helpt zoeken, is het in dat geval makkelijker hem terug te vinden en te herkennen.
  • Eventuele medicatie. Het kan erg moeilijk zijn die tijdens de reis te vervangen.
  • Deken of speelgoed van thuis. Ook al is het niet echt verplicht, toch kan iets met een vertrouwde geur de reis voor je hond aangenamer maken. Voor honden die een strikte routine gewend zijn, kan dit een hele geruststelling zijn wanneer hun routine verstoord wordt — zelfs al is het maar voor een leuke uitstap naar het strand.
  • Kalmeermiddel. Als je hond ongewoon gejaagd is in de wagen, vraag dan eventueel aan de dierenarts of hij een middeltje voorschrijft om je hond wat rustiger te houden.

 

Met deze checklist vergeet je niets belangrijks voor je op reis vertrekt. Voeg een exemplaar bij je eigen paklijst en zorg ervoor dat de reis voor je hond even prettig voelt als voor jezelf.

Als je naar een plek reist waar je nooit eerder was, laat je hond dan even onderzoeken door de dierenarts, voordat je je vakantie boekt.

Selecteer een retailer

Nutro brand imagery