Zoek

Wat zoek je precies?

opgroeiende puppy’s met een gevoelige maag

Puppy’s zijn meer dan zomaar huisdieren, ze zijn deel van de familie. Dus als je puppy maagklachten heeft, dan doe je er alles aan om hem zich beter te laten voelen. Puppy’s hebben vaker maagklachten dan volwassen honden, omdat hun spijsverteringsstelsel en afweersysteem nog in volle ontwikkeling zijn. Met hoogwaardige, licht verteerbare voeding met voldoende vezels kan je puppy zich op zijn best voelen. Puppy’s zijn ook gevoeliger voor gastro-intestinale parasietinfecties en daarom is het van belang de dierenarts te raadplegen als je denkt dat er iets aan de hand is.

OPGROEIENDE PUPPY’S MET EEN GEVOELIGE MAAG

Kan je puppy een voedselallergie hebben?

Uit nieuw onderzoek blijkt dat voedselallergie bij puppy’s weleens vaker kan voorkomen dan men vroeger dacht.1,2 Ongeacht hoe jong of hoe oud je hond is, als hij tekenen begint te vertonen van overgevoeligheid, zoals jeuk, gevoelige huid, braken of andere maag- en darmklachten, dan kan het raadzaam zijn je dierenarts te raadplegen en de voeding van je hond bij te sturen.

Informatie over een gevoelige maag

Heel wat eiwitten kunnen zorgen voor maagoverlast en herhaalde inname van bepaalde eiwitten kan de kans op overgevoeligheid vergroten.
De oorzaak ligt soms bij gewone dierlijke eiwitten en gluten, het vaakst voorkomende eiwit in graangewassen. De gluten in tarwe, gerst en rogge is bij glutenallergieën vaak de boosdoener, terwijl de eiwitten in rijst bijvoorbeeld zelden een voedselallergie verergeren.3
Het is in een gemengd dieet met vele ingrediënten niet vanzelfsprekend om het precieze eiwit dat de allergie veroorzaakt, eruit te halen, maar met een dieet dat het aantal ingrediënten beperkt, kun je de keuze aanzienlijk verkleinen en op die manier ook de kans op maagklachten verminderen.

Een voedingsdagboek voor je puppy

Ook al vertoont je puppy geen tekenen van overgevoeligheid, toch kan het raadzaam zijn een dagboek bij te houden van wat je hem te eten geeft. Als hij later dan een voedselallergie ontwikkelt, is het op deze manier des te makkelijker om te achterhalen waar het probleem precies zit.

Voedsel voor puppy’s met een gevoelige maag

NUTRO™ biedt je hond evenwichtige voeding waarmee hij kan opgroeien tot een gezonde en sterke volwassen hond. NUTRO™®-recepten voor puppy’s bevatten één enkele bron van dierlijke eiwitten (kip of lam) en licht verteerbare koolhydraten voor puppy’s met een gevoelige maag.

 

Bronnen:

1 Favrot C, J Steffan, W Seewald and F Picco. 2009. A prospective study on the clinical features of chronic atopic dermatitis and its diagnosis. “Vet Derm” 21:23-31.
2 Picco F, E Zini, C Nett, C Naegeli, B Bigler, S Rufenacht, P Roosje, ME Ricklin Gutzwiller, S Wilhelm, J Pfister, E Meng and C Favrot. 2008. A prospective study on canine atopic dermatitis and food-induced allergic dermatitis in Switzerland. “Vet Dermatol” 19:150-155.
3 Verlinden A, M Hesta, S Millet and GPJ Janssens. 2006. Food allergy in dogs and cats: a review. “Crit Rev Food Sci Nutr” 46:259-273.

Selecteer een retailer

Nutro brand imagery